Op zoek naar een snelle en voedzame maaltijd vol groenten en smaak? Deze macaroni met boerenkool, champignons en puntpaprika in zelfgemaakte passata is niet alleen heerlijk, maar ook in een half uur op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse avonden én voor wie graag extra groenten wil toevoegen zonder in te leveren op smaak.
Macaroni boerenkool
Course: DinerCuisine: ItalianDifficulty: Medium4
Porties10
minutes20
minutes380
kcalIngrediënten
300 gr (volkoren) macaroni
150 gr boerenkool
250 gr kastagnechampignons
2 puntpaprika’s
1 ui
2 teentjes knoflook
400ml (zelfgemaakte) passata
2 el olijfolie
Snufje peper en zout
Optioneel: Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Macaroni koken – Breng een grote pan water met wat zout aan de kook en kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar. Giet af en zet apart.
- Groenten bakken – Verhit de olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de ui 2–3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
- Champignons en paprika – Voeg de champignons toe en bak tot ze vocht loslaten en lichtbruin kleuren. Doe daarna de puntpaprika erbij en bak nog 3 minuten.
- Boerenkool toevoegen – Roer de boerenkool erdoor en bak tot deze iets geslonken is (± 3–4 minuten).
- Passata erbij – Schenk de passata in de pan, roer door en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Samenvoegen – Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en schep goed om, zodat alles bedekt is.
- Serveren – Verdeel over de borden en garneer eventueel met wat geraspte kaas.
Notes
- Voor extra romigheid: Voeg in stap 5 een scheut kookroom of lactosevrije room toe.
- Gezonder: Kies volkoren macaroni voor meer vezels en een lagere glycemische index.
- Meer pit: Een snuf chilivlokken of gerookt paprikapoeder geeft een diepe smaak.
Of je hem nu maakt voor een doordeweekse maaltijd of als voedzame lunch, dit gerecht zit boordevol kleur, smaak en gezonde ingrediënten. Serveer warm, bewaar de restjes voor later en geniet iedere keer opnieuw.
