Volkoren Platbrood – Eiwitrijk & Vezelrijk in 30 minuten

Op zoek naar een gezond en snel broodrecept? Deze volkoren platbroodjes zijn binnen een half uur klaar en combineren het beste van twee werelden: luchtig door de yoghurt en bakpoeder, maar toch stevig en voedzaam dankzij het volkorenmeel. Perfect om te vullen, te dippen of gewoon zo te eten. Geïnspireerd op Indiase naan, maar dan met een snelle en eiwitrijke twist.

Volkoren platbrood

Course: LunchCuisine: IndianDifficulty: Easy
Servings

12

porties
Prep time

20

minutes
Cooking time

8

minutes
Calories

169

kcal

Ingrediënten

  • 500 gr volkoren meel

  • 300 gr 0% vet (echte) Griekse yoghurt

  • ongeveer 2-3 eetlepels water

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepels bakpoeder

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C (boven/onderwarmte).
  • Meng de volkorenmeel, zout en bakpoeder in een kom.
  • Voeg de yoghurt en olijfolie toe en kneed 4–5 minuten tot een soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol ze uit tot ronde of ovale lapjes van 2–3 mm dik.
  • Leg de lapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze licht met water of olie.
  • Bak de broodjes in 6–8 minuten gaar. Ze mogen licht opbollen en goudbruin worden.

Notes

  • Te plakkerig? Voeg wat extra meel toe. Te droog? Voeg een scheutje water toe.
  • Meng een theelepel komijnzaad, sesamzaad of gedroogde kruiden door het deeg voor een verrassende twist. Zo geef je de broodjes net dat beetje extra smaak, zonder extra werk of tijd.
  • Laat het deeg na het kneden 10 minuten rusten onder een theedoek. Hierdoor ontspant het gluten en kun je het dunner uitrollen zonder dat het terugveert. Het resultaat: luchtiger en gelijkmatiger platbrood.

Of je ze nu gebruikt bij een curry, als gezonde wrap of simpelweg met wat hummus en groenten: dit volkoren platbrood maakt elke maaltijd compleet. Eiwitrijk, vezelrijk én in 30 minuten op tafel – zo makkelijk kan gezond eten zijn.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *