Tofu Royale: Oosterse Roerbak op Fluwelen Rijst

Zin in een lichte, voedzame avond vol smaak? Deze geroerbakte tofu met knapperige groenten en geurige basmatirijst brengt het beste van de Aziatische keuken naar je bord – zonder poespas, maar boordevol karakter.

Geroerbakte tofu met groenten en rijst

Course: DinerCuisine: AziatischDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

668

kcal

Ingrediënten

  • 250 gr stevige tofu

  • 2 el maïzena

  • 2 el koolzaadolie of sesamolie

  • 2 rode paprika, in reepjes

  • 4 wortels, in dunne plakjes

  • 1 courgette, in stukjes

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 el sojasaus

  • 2 el ketjap manis

  • 1 tl gember

  • 300 gr rijst

  • Handje sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Tofu voorbereiden: Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Bestrooi met maïzena en een beetje zout.
  • Bakken: Verhit olie in een koekenpan of wok. Bak de tofu goudbruin en knapperig. Haal uit de pan en zet apart.
  • Groenten roerbakken: Voeg opnieuw wat olie toe en bak de knoflook kort. Doe daarna alle groenten erbij en roerbak op hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
  • Smaakmakers toevoegen: Voeg de tofu weer toe, samen met sojasaus, ketjap, gember en eventueel sambal of chilivlokken. Bak nog 2-3 minuten mee.
  • Serveren: Serveer met rijst en top af met sesamzaadjes

Notes

  • Liever mediterraans? Vervang sojasaus door balsamico en gebruik aubergine, tomaat, courgette en basilicum.
  • Fan van curry? Voeg een lepel currypasta toe met kokosmelk en serveer met naan of rijst.

Een eenvoudige maaltijd, maar met een subtiele diepgang die je laat terugkomen voor meer. Vegan, voedzaam en verrassend vers – dit is comfortfood met een frisse twist.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *