Cranberry-Sinaasappellimonade: Fris en Zomers met een Tikje Zuur

Zin in iets fris dat nét even anders is dan citroenlimonade? Deze cranberry-sinaasappellimonade is zuur, zoet en sprankelend tegelijk. De dieprode cranberry’s zorgen voor een stoere basis vol antioxidanten, terwijl het verse sinaasappelsap alles in balans brengt met zachte zoetheid. Gemaakt met pure ingrediënten, zonder gekke toevoegingen – precies zoals het hoort. Perfect voor een zomerse picknick, een feestje of gewoon omdat je dorst hebt naar iets goeds.

Cranberry-Sinaasappellimonade

Difficulty: Easy
Servings

5

porties
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

80

kcal

Ingrediënten

  • 200 gr (bevroren) cranberry’s

  • 100 g honing of 80 g rietsuiker (naar smaak)

  • 3 sinaasappels

  • Sap van 1 citroen

  • 800 ml koud water (eventueel deels bruisend)

Bereidingswijze

  • Cranberrybasis maken:
    Doe de cranberry’s in een steelpan met 200 ml water en de honing of suiker. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bessen openbarsten.
  • Pureren en zeven:
    Pureer het mengsel met een staafmixer of blender. Zeef door een fijne zeef om de velletjes eruit te halen.
  • Sappen toevoegen:
    Pers de sinaasappels en de citroen uit. Voeg het sap toe aan het cranberrymengsel.
  • Limonade mengen:
    Voeg de resterende 600 ml koud water toe en roer goed. Proef of je het zoet of zuur genoeg vindt, en pas eventueel aan.
  • Koelen & serveren:
    Zet in de koelkast of serveer meteen met ijsblokjes, een schijfje sinaasappel en eventueel wat munt.

Notes

  • Zoeter nodig? Voeg na het mengen een beetje extra honing toe en proef tussendoor.
  • Boost je immuniteit: Deze limonade is rijk aan vitamine C én natuurlijke antioxidanten.

Met deze cranberry-sinaasappellimonade breng je kleur en karakter in je glas. Of je nu kiest voor een groot glas met ijs of een elegante karaf voor op tafel, dit recept laat zien hoe simpel én bijzonder zelfgemaakte drankjes kunnen zijn. Bewaar wat in de koelkast voor later, maar wedden dat het sneller op is dan je denkt?

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *