Krachtige Proteïne-Wraps met Oergraan & Zaden

Op zoek naar een voedzame en zachte wrap die wél vult, voedt én goed oprolt? Deze wraps op basis van eenkoornmeel, eiwitpoeder en Griekse yoghurt zitten boordevol vezels, eiwitten en smaak. Perfect als lunchwrap, voor het avondeten of als basis voor een gezonde snack. Makkelijk zelf te maken en ideaal om in te vriezen!

Eiwitrijke volkoren wraps

Course: Lunch, DinerCuisine: NederlandsDifficulty: Easy
Servings

10

porties
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

179

kcal

Ingrediënten

  • 200 gr patentbloem

  • 100 gr eenkoornmeel

  • 30 gr rijst-eiwitpoeder

  • 20 gr amandelmeel

  • 1 el chiazaad

  • 1 el (gebroken) lijnzaad

  • 2 eieren

  • 250 gr griekse yoghurt

  • 400-500 ml water

  • 1 tl zout

  • 1 tl bakpoeder

  • koolzaadolie (voor bakken)

Bereidingswijze

  • Meng in een grote kom: patentbloem, eenkoornmeel, eiwitpoeder, amandelmeel, bakpoeder, chiazaad, gebroken lijnzaad en zout.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de yoghurt, water en olie.
  • Voeg het natte mengsel toe aan het droge en mix tot een glad, dun beslag.
  • Laat het beslag 10 minuten rusten zodat de chia en lijnzaad het vocht deels opnemen.
  • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en vet licht in indien nodig.
  • Giet ±1 soeplepel beslag per wrap in de pan en draai rond zodat het dun verdeeld is.
  • Bak per kant 1–2 minuten op middelhoog vuur, tot de wrap lichtbruin is en loskomt van de pan.
  • Laat afkoelen op een rooster of direct gebruiken.

Notes

  • Gebruik als gezonder alternatief voor tortilla’s of pannenkoeken.
  • Voor een glutenvrije versie: Vervang de patentbloem en eenkoornmeel door bijvoorbeeld boekweitmeel en havermeel. Let op de dikte van het beslag.
  • Vullende maaltijd: Vul ze met groenten, hummus, kip, tofu of gebakken ei voor een voedzaam alternatief voor brood.

Geen zin meer in kant-en-klare wraps met onleesbare ingrediëntenlijsten? Met dit recept bak je in no-time een stapel gezonde, vezelrijke wraps boordevol natuurlijke bouwstoffen. Lekker. Makkelijk. En écht voedzaam.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *