Zin in een gezonde twist op de klassieke boerenkoolstamppot? Deze boerenkool met kipreepjes is lekker licht, voedzaam en in 30 minuten klaar. De kruimige aardappelen zorgen voor smeuïgheid, de kipreepjes voor een malse bite, en de boerenkool brengt die herkenbare winterse smaak. Een perfecte maaltijd voor wie gezond wil eten zonder gedoe.
Boerenkool met kipreepjes
Course: DinnerCuisine: HollandsDifficulty: EasyServings
4
servingsPrep time
5
minutesCooking time
25
minutesCalories
220
kcalIngrediënten
600 gr kruimige aardappelen
500 gr boerenkool
150 gr kipreepjes
1 el roomboter
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar in ruim water met een snufje zout.
- Kook de boerenkool kort (ongeveer 5 minuten), giet af en bak de kool daarna kort op in een klontje roomboter voor extra smaak.
- Bak de kipreepjes in een koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de boerenkool en kipreepjes door de puree en meng goed.
Notes
- Lekker met een beetje grove mosterd of een scheutje jus.
- Vervang de aardappelen (deels) door bloemkool voor een koolhydraatarme versie!
Deze boerenkool met kipreepjes is een gezondere variant op de traditionele stamppot: minder vet, rijk aan vezels en eenvoudig lactosevrij te maken. Ideaal voor drukke doordeweekse avonden of als lichte wintermaaltijd.
