Huisgemaakte Citroen-Gemberlimonade

Deze frisse citroenlimonade met een subtiele kick van gember is perfect voor warme dagen of als verfrissende dorstlesser. De combinatie van citroen en gember zorgt voor een heerlijk gebalanceerde smaak: zuur, zoet en licht pittig. Je kunt de limonadesiroop van tevoren maken en naar smaak aanlengen met water of bruisend mineraalwater.

Citroen-gember limonade

Course: DrankenCuisine: AziatischDifficulty: Easy
Servings

5

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

71

kcal

Ingrediënten

  • 75 ml vers citroensap (ongeveer 2-3 citroenen)

  • 20 gr gember (geschild en in hele kleine blokjes gesneden)

  • 200 ml water

  • 85gr suiker

Bereidingswijze

  • Gembersiroop maken
    Doe het water, de suiker en de fijngesneden gember in een kleine pan.
    Verwarm op middelhoog vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost.
    Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het 5-10 minuten sudderen, zodat de gembersmaak goed vrijkomt.
  • Citroensap toevoegen
    Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe. Roer goed door.
    Laat de siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Siroop zeven en bewaren
    Zeef de siroop met een fijne zeef om de gemberstukjes eruit te halen.
    Giet de siroop in een schone fles of pot en bewaar deze in de koelkast.
  • Limonade maken
    Meng 1 deel siroop met 4-5 delen water (afhankelijk van je smaak).

Notes

  • Tip: Serveer met ijsblokjes, een schijfje citroen en een takje munt voor een extra frisse touch!
  • Bruisende versie? Gebruik koolzuurhoudend water voor een frisse citroen-gember spritzer

Of je nu op zoek bent naar een verfrissende dorstlesser op een warme dag of gewoon zin hebt in iets bijzonders, deze limonade is altijd een goed idee. De perfecte balans tussen zuur, zoet en een vleugje pittige gember maakt elke slok een feestje.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *