Banana Boost Muffins met Pindakaas & Havermout

Ben je op zoek naar een muffin die voedzaam én lekker is? Deze Banana Boost Muffins met pindakaas en havermout zijn jouw perfecte start van de dag of gezonde snack voor onderweg. De zoete smaak van rijpe bananen en de rijke smaak van 100% pindakaas maken deze muffins onweerstaanbaar, terwijl volkorenmeel en havermout zorgen voor extra vezels en een lang verzadigd gevoel. Zo geniet je zonder schuldgevoel én voed je je lichaam op een natuurlijke manier.

Bananenmuffins

Course: Ontbijt, LunchCuisine: AmericanDifficulty: Easy
Servings

12

porties
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

200

kcal

Ingrediënten

  • 50 gr rietsuiker

  • 135 gr volkoren meel

  • 1 tl vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker als alternatief)

  • 80 ml plantaardige olie

  • 2 eieren

  • 60 ml melk

  • 2 (rijpe) bananen

  • 150 gr 100% pindakaas

  • 75 gr havermout

  • 5 gr bakpoeder

  • snuf zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Prak de bananen in een kom.
  • Klop de eieren los met de suiker en vanille-extract. Voeg melk en olie toe en meng.
  • Voeg de pindakaas en geprakte bananen toe, meng goed.
  • Meng volkorenmeel, bakpoeder, zout en havermout in een andere kom.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte en meng tot een egaal beslag.
  • Verdeel over 12 muffinvormpjes (bij gebruik van silicone geen papieren vormpjes nodig).
  • Bak 25-30 minuten tot goudbruin en een prikker er schoon uitkomt.
  • Laat 10 min afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.

Notes

  • Als je het nog zoeter wilt zonder suiker, kun je 30 gr gehakte dadels toevoegen in plaats van extra suiker.
  • Voeg een handje blauwe bessen of stukjes appel toe voor extra smaak en textuur.

Of je nu een drukke dag voor de boeg hebt of tijdens een rustig koffiemoment, deze muffins passen altijd. Bewaar ze in een afgesloten bakje en je hebt de hele week een gezonde snack bij de hand. Probeer ze zelf en ervaar hoe lekker gezond kan zijn!

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *