Chocoladerotsjes met een Twist – Geroosterde Kikkererwten in Pure Chocolade

Deze verrassende snack combineert het beste van twee werelden: knapperige, geroosterde kikkererwten en rijke pure chocolade van 76%. Een crunchy buitenkant, een intense chocoladesmaak én toch een verantwoorde traktatie. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of om gewoon van te genieten zonder schuldgevoel.

Chocoladerotsjes met een Twist – Geroosterde Kikkererwten in Pure Chocolade

Recipe by adminCourse: Bakken en ZoetDifficulty: Easy
Servings

12

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

94

kcal

Ingrediënten

  • 200gr kikkererwten (uitgelekt en droog gedept)

  • 150gr pure chocolade (minimaal 76%)

  • Optioneel: snufje zee­zout, kaneel of vanillepoeder voor extra smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
  • Spoel de kikkererwten goed af en dep ze droog met een schone doek of keukenpapier. Laat ze bij voorkeur nog 10-15 minuten aan de lucht drogen voor extra knapperigheid.
  • Rooster de kikkererwten 15 minuten, schud de bakplaat, en rooster nog eens 10-15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze volledig afkoelen, ze worden dan nog krokanter.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of voorzichtig in de magnetron (in korte intervallen van 20-30 seconden). Roer goed door tot de chocolade helemaal glad is.
  • Voeg de afgekoelde geroosterde kikkererwten toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door zodat ze allemaal bedekt zijn. Lepel kleine hoopjes op een vel bakpapier.
  • Laat de rotsjes uitharden op kamertemperatuur of zet ze 15 minuten in de koelkast voor een snellere afwerking.

Notes

  • Let op: De baktijd kan iets variëren per oven. Te kort = taai, te lang = bitter. Test er eentje na 25 minuten.

Wie had gedacht dat kikkererwten zich zo goed konden verstoppen in chocolade? Deze rotsjes zijn niet alleen origineel en lekker, maar ook voedzaam en plantaardig. Bewaar ze in een potje… als ze dat al halen.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *