Hartige Eenkoornmuffins met Prei, Champignons & Feta

Deze hartige muffins zijn het perfecte antwoord op de eeuwige vraag: wat neem je mee als voedzame snack of lichte lunch? Boordevol prei, champignons en feta, gebakken met voedzaam eenkoornmeel en gezonde koolzaadolie. Deze muffins zijn luchtig, vullend en passen binnen elk gezond eetpatroon. Ideaal als je even snel iets wilt eten zonder in te leveren op smaak of voedingswaarde.

Hartige Eenkoornmuffins

Course: Ontbijt, LunchCuisine: AmericanDifficulty: Medium
Servings

8

porties
Prep time

20

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

141

kcal

Ingrediënten

  • 125 g eenkoornmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 3 eieren

  • 75 ml volle yoghurt

  • 2 el koolzaadolie

  • 1 kleine prei, fijngesneden

  • 100 g champignons, in kleine stukjes

  • ½ kleine ui, fijngehakt

  • 30 gr feta, grofgehakt

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • Peper & zout naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm in of gebruik papieren vormpjes.
  • Verhit 1 tl olie in een pan en fruit de ui, champignons, prei en knoflook tot alles zacht is en het meeste vocht verdampt is. Laat iets afkoelen.
  • Klop in een kom de eieren, yoghurt, koolzaadolie, peper en zout los.
  • Voeg het eenkoornmeel en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  • Spatel de gebakken groenten en feta door het beslag.
  • Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak 25 minuten in het midden van de oven, tot ze goudbruin en stevig zijn.
  • Laat kort afkoelen op een rooster en serveer lauwwarm of koud. Je kunt ze zelfs meenemen naar school of je werk.

Notes

  • Serveertip: Combineer met wat verse sla en een eenvoudige dressing van yoghurt, citroensap en kruiden voor een lichte lunch of vullende snack.
  • Laat de gebakken groenten iets afkoelen voordat je ze toevoegt aan het beslag – dat voorkomt dat het ei gaat stollen.
  • Serveer met een lepeltje yoghurt en verse kruiden als frisse dip.

Deze muffins zijn niet alleen voedzaam en verantwoord, maar ook verrassend veelzijdig. Serveer ze bij een soepje, neem ze mee als hartige snack of eet ze als snel ontbijt op een drukke dag. Gezond eten hoeft niet saai te zijn – je hoeft alleen maar slimmer te kiezen.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *