Krokante Linzen-Papadums: De Glutenvrije Snack uit je Eigen Keuken!

Altijd al zelf papadums willen maken, maar geen urad-meel in huis? Met deze krokante linzen-papadums breng je de Indiase keuken naar jouw eettafel, gewoon met linzenmeel uit je voorraadkast! Ze zijn glutenvrij, rijk aan plantaardige eiwitten, en een perfecte knapperige snack bij curry, soep of als licht tussendoortje. Makkelijk te maken, snel klaar en onweerstaanbaar lekker.

Linzen-Papadums

Course: DinerCuisine: IndianDifficulty: Medium
Servings

12

porties
Prep time

1

hour 

35

minutes
Cooking time

4

minutes
Calories

65

kcal

Ingrediënten

  • 100 gr rode linzen (geweekt en gepureerd) of 200 gr linzenmeel

  • 1/4 tl gemalen zwarte peper

  • 1/4 tl gemalen komijn

  • 1/4 tl zout

  • 90 ml warm water

  • plantaardige olie

Bereidingswijze

  • Meng linzenmeel met zout en specerijen.
  • Voeg beetje bij beetje warm water toe terwijl je kneedt tot een stevig, elastisch deeg. Het deeg mag niet plakkerig zijn en moet zacht maar stevig aanvoelen.
  • Kneed het deeg 5-10 minuten tot het soepel is.
  • Dek af en laat 15-20 minuten rusten.
  • Vet je werkblad en je handen licht in met olie. Verdeel het deeg in kleine bolletjes (ter grootte van een walnoot).
  • Rol elk bolletje flinterdun uit met een deegroller, gebruik olie indien nodig om plakken te voorkomen. Je kunt ook een pastamachine gebruiken voor gelijkmatige dunheid. De papadums moeten zo dun mogelijk zijn voor de beste knapperigheid.
  • Laat de uitgerolde papadums drogen in de zon op een schone doek of op een rekje totdat ze volledig droog zijn (kan 1 dag duren afhankelijk van de zon en luchtvochtigheid). Ze horen stijf en hard aan te voelen.
    Als er geen zon is, kun je ze drogen in een oven op de laagste stand totdat ze droog en hard zijn.
  • Verhit olie in een pan en bak de papadums één voor één enkele seconden tot ze opzwellen en goudkleurig worden. Haal uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Notes

  • Goed afsluiten als je ze bewaart; ze verliezen snel knapperigheid bij vocht.
  • Voor een luchtiger effect kun je een snufje bakpoeder toevoegen.
  • Voeg eventueel een 1/4 tl asafoetida toe voor een nog meer authentieke smaak.

Deze linzen-papadums zijn jouw nieuwe go-to voor knapperige trek! Serveer ze warm bij een Indiase maaltijd of verkruimel ze over een salade voor een extra crunch. Experimenteer met kruiden zoals knoflookpoeder, asafoetida, chiliflakes of korianderzaad om jouw favoriete smaak te vinden.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *