Geroosterde Groente Orzo – Simpel, Smaakvol & Vegetarisch

Zin in iets hartigs, voedzaams en eenvoudigs, zonder concessies aan smaak? Deze orzo met geroosterde groenten brengt de mediterrane zon rechtstreeks op je bord. Bomvol kleur, geur en textuur – en perfect te combineren met malse kip voor wie daar trek in heeft. Een makkelijke maaltijd, ideaal voor drukke doordeweekse dagen.

Geroosterde Groente Orzo

Course: DinerCuisine: MediterraneanDifficulty: Easy
Servings

4

porties
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

368

kcal

Ingrediënten

  • 270 gr orzo

  • 2 paprika’s (in repen)

  • 1 courgette (in halve plakjes)

  • 1 aubergine (in blokjes)

  • 250 gr champignons (in plakjes)

  • 3 el olijfolie

  • 2 tl gedroogde oregano

  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)

  • Zout & peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
  • Was en snijd de groenten en de knoflook.
  • Meng alle groenten in een grote kom met:
    3 el olijfolie
    2 tl oregano
    Fijngehakte knoflook
    Zout en peper
  • Verspreid de groenten op een bakplaat (liefst met bakpapier) in één laag.
  • Rooster 25 minuten in de oven, halverwege omscheppen.
  • Kook de orzo in ruim gezouten water volgens de verpakking.
  • Giet af en vang eventueel een half kopje kookvocht op.
  • Houd de orzo warm in de pan.
  • Voeg de geroosterde groenten toe aan de orzo.
  • Meng alles goed door, voeg eventueel een scheutje kookvocht of wat extra olijfolie toe voor smeuïgheid.
  • Breng op smaak met extra peper/zout.
  • Serveer direct, eventueel met verse kruiden of wat geraspte kaas bovenop.

Notes

  • Niet te vol op de bakplaat: Zorg dat de groenten in één laag liggen, anders gaan ze stomen i.p.v. roosteren.
  • Voeg op het einde een lepel zongedroogde tomaten, olijven of wat feta toe (als je geen strikt plantaardig gerecht wilt).
  • Wil je er vlees aan toe voegen? Voeg 400 g kippendijfilet of kipfilet en mix dit met1 tl gerookt paprikapoeder, 1/2 tl komijn, 1/2 tl knoflookpoeder en 1/2 tl tijm of oregano voor de smaak.

Of je nu kiest voor de vegan versie of de variant met kip, dit gerecht laat zien hoe simpel en smaakvol gezond eten kan zijn. Bewaar wat extra in de koelkast – de smaken worden de volgende dag alleen maar beter. Een nieuwe favoriet? Grote kans van wel.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *