Eiwitrijke Cottage Cheese Pizza

Op zoek naar een pizza die niet alleen lekker is, maar ook bomvol eiwitten zit en weinig koolhydraten bevat? Deze Cottage Cheese Pizza is de perfecte guilty-free variant. Met een verrassende bodem van cottage cheese en een hartige topping van oude kaas en zongedroogde tomaten, krijg je de smaak van pizza, maar dan licht en voedzaam.

Cottage cheese pizza

Course: LunchCuisine: American
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

438

kcal

Ingrediënten

  • 250 gr cottage cheese

  • 25 gr oude kaas

  • 3-4 stukjes zongedroogde tomaat

  • 2 tl zure room

  • basilicum en peper naar smaak

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verspreid de cottage cheese op een met bakpapier beklede bakplaat tot een rondje van ongeveer 20 cm.
  • Plaats de bakplaay in de oven en bak deze ongeveer 30 minuten.Haal tussendoor eventueel overtollig vocht weg met keukenpapier.
  • Haal de bodem uit de oven en beleg met: een dun laagje zure room, geraspte oude kaas, zongedroogde tomaat en basilicum en peper naar smaak.
  • Zet de pizza nog 10 minuten terug in de oven op 180 °C, totdat de kaas gesmolten is.

Notes

  • Voor een klassieke variant gebruik tomatenpuree, mozzarella en verse basilicum.
  • Voor een vegetarische variant met groente gebruik paprikareepjes, champignons en rode ui.
  • Voor de vleesliefhebber gebruik toppings zoals kip- en kalkoenreepjes.

Met deze eiwitrijke pizza heb je een heerlijke maaltijd die binnen een uur op tafel staat. Ideaal als voedzame lunch of diner zonder de koolhydraat-dip van een traditionele pizzabodem. Probeer hem zelf, en je zult merken dat gezond eten echt geen straf hoeft te zijn.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *