Herfst in een kom? Ja, graag! Deze romige flespompoensoep is de perfecte mix van zoet en kruidig, met een warme hint van kaneel. Ideaal voor koude dagen, knusse avonden en iedereen die van comfort food houdt. Simpel te maken, heerlijk van smaak en gegarandeerd een favoriet aan tafel!
Flespompoensoep
Course: VoorgerechtCuisine: FransDifficulty: Medium4
porties15
minutes25
minutes333
kcalIngrediënten
1 flespompoen (ca. 1 kg), geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 middelgrote wortel, in stukjes (voor extra zoetheid)
1 appel (bijv. Elstar of Jonagold), in stukjes
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk (of lactosevrije room)
1 tl geraspte verse gember
Zout en peper naar smaak
1 tl kaneel
1 el koolzaad- of lijnzaadolie
Bereidingswijze
- Fruit de ui en knoflook
Verhit de koolzaadolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. - Voeg de groenten toe
Doe de flespompoen, wortel, appel en gember erbij. Bak alles kort aan, zodat de smaken vrijkomen. - Kook de soep
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de kaneel toe. Laat 20-25 minuten zachtjes koken, tot de pompoen en wortel helemaal zacht zijn. - Pureer de soep
Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad en romig te maken. - Voeg de kokosmelk toe
Roer de kokosmelk erdoor en warm de soep nog even op. Breng op smaak met zout en peper. - Serveer de soep
Schenk in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk, geroosterde pompoenpitten en verse kruiden.
Notes
- Wil je de soep extra zoet? Voeg een klein beetje honing of ahornsiroop toe.
- Liever een hartigere versie? Voeg een snufje chilivlokken toe voor wat pit.
Probeer deze soep met een sneetje knapperig brood. Eén kom en je begrijpt waarom dit recept een blijvertje is. Eet smakelijk!