Krokante Aubergineballetjes met Parmezaan

Deze krokante aubergineballetjes zijn een heerlijke en verrassende vegetarische optie die perfect passen als bijgerecht of snack. De combinatie van zachte, langzaam gegaarde aubergine met knapperig broodkruim en hartige parmezaanse kaas zorgt voor een smaakvolle bite. Ideaal om te serveren met een frisse yoghurtdip of tomatensaus!

Aubergineballetjes

Course: Snacks, DinerCuisine: ItaliëDifficulty: Medium
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

208

kcal

Ingrediënten

  • 2 aubergines

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 100 gr broodkruim

  • Handje Parmezaanse kaas

  • Zout, peper en oregano naar smaak

  • Koolzaadolie of lijnzaadolie

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Groenten voorbereiden
    Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • Aubergine bakken
    Verhit een scheut koolzaadolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur.
    Voeg de aubergineblokjes toe en bak ze 15 minuten zachtjes tot ze gaar zijn.
    Breng op smaak met oregano, zout en peper.
  • Balletjes vormen
    Meng het auberginemengsel met broodkruim en Parmezaanse kaas.
    Vorm er kleine balletjes van en leg ze op de bakplaat.
  • Bakken in de oven
    Bak de balletjes 30 minuten in de oven en draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  • Serveren
    Serveer de aubergineballetjes warm, eventueel met een frisse dip of tomatensaus.

Notes

  • Extra knapperig? Besprenkel de balletjes licht met koolzaadolie voor een goudbruine korst.
  • Dipsuggestie: Serveer met een romige yoghurtdip of een pittige arrabbiata-saus.
  • Variatie: Voeg fijngehakte peterselie of een snufje chilivlokken toe voor extra smaak.

Smakelijk!

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *