Glutenvrije Pannenkoekjes met Hazelnootmeel en Kwark

Deze pannenkoekjes zijn allesbehalve standaard. Ze combineren de volle smaak van hazelnoot met de frisheid van kwark en zijn perfect als voedzaam ontbijt, stevige lunch of gezonde snack. Doordat ze geen tarwe bevatten, passen ze bovendien in een glutenvrij voedingspatroon.

Hazelnootpannenkoek met kwark

Course: Lunch, DinerCuisine: NederlandDifficulty: Easy
Servings

6

porties
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

122

kcal

Ingrediënten

  • 3 eieren

  • 100 gr magere kwark (of volle kwark voor extra vetten)

  • 60 gr hazelnootmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • Plantaardige olie of roomboter om in te bakken

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los in een mengkom.
  • Voeg de kwark toe en roer goed door tot een egaal mengsel.
  • Voeg het hazelnootmeel, bakpoeder en een snufje zout toe. Meng tot een glad beslag.
  • Verhit een beetje plantaardige olie of roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep kleine hoopjes beslag in de pan en bak ze ongeveer 2–3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer warm met toppings naar keuze.

Notes

  • Extra eiwitten? Voeg 1 eetlepel neutrale eiwitpoeder toe.
  • Geen hazelnootmeel? Amandelmeel is een goed alternatief met een vergelijkbare structuur.
  • Liever lactosevrij? Kies een plantaardige kwarkvariant met voldoende eiwitten.

Hazelnootmeel bevat van nature gezonde vetzuren en vezels. In combinatie met ei en kwark levert dit recept hoogwaardige eiwitten die bijdragen aan het behoud van spiermassa en een langdurig verzadigd gevoel. Ook ideaal voor mensen die hun dag willen beginnen met een stevig en gebalanceerd gerecht.

Updates nieuwsbrief

Vul hieronder uw e-mailadres in en schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *